Categorie archief: Facebook

Spelletjesmeldingen uitschakelen

Facebook bevat een hele lijst spelletjes die je gratis mag spelen. Het is alleen vervelend dat je voortdurend meldingen ziet verschijnen voor sommige spelletjes. Gelukkig kan je dit soort (vervelende) meldingen/berichten blokkeren.

Lees de rest van dit bericht

Friendly: Facebook en Messenger in 1 app

Alle mensen die Facebook gebruiken op hun smartphone klagen over de hoeveelheid batterij dat de Facebook app verbruikt. Daarnaast beginnen ook velen zich te irriteren aan de vele gesponsorde updates die je niet kunt uitschakelen.

Lees de rest van dit bericht

Mobiel internet in het buitenland

Ik krijg regelmatig de vraag van mensen hoe ze moeten omgaan met mobiel internet in het buitenland. Nu de vakantie voor de deur staat, is het ideaal om het even over roaming te hebben.

Lees de rest van dit bericht

Skype-gesprek opnemen

Ben je ook een frequent gebruiker van Skype?  Of moet je af en toe een interview afnemen via Skype?  In sommige gevallen kan het interessant zijn om het gesprek te kunnen opnemen zodat je het later opnieuw kan beluisteren en/of bekijken.

Callnote werkt zowel met Skype, Viber, Facebook en Google Hangouts.

Lees de rest van dit bericht

Facebook herinneringen aan- of uitzetten

Wie regelmatig op Facebook vertoefd, zal al herinneringen gezien hebben in verband met gebeurtenissen uit het verleden. Dit was een mooi gebaar van Facebook, maar sommige ervaren het als irritant en pijnlijk (bijvoorbeeld een herinnering voor een overleden familielid). Gelukkig kun je bepaalde herinneringen uitsluiten of helemaal uitzetten.

Meldingen aan- of uitzetten

Surf naar http://www.facebook.com/onthisday om de meldingen aan of uit te zetten.

Lees de rest van dit bericht

Facebook: foto’s bij berichten bewerken op je desktop

Mensen die Facebook gebruiken via hun desktop, kunnen vanaf nu ook foto’s bij berichten bewerken. Om een foto te kunnen bewerken, moet je die eerst toevoegen aan een bericht. Van zodra je op de foto klikt, dan verschijnt er een icoontje met een borstel erop.

Meer lezen

Bepaal welke berichten je op Facebook ziet

Het is al >

Wil je toch alle updates van een vriend(in) blijven zien, dan moet je de nieuwe functie in Facebook gebruiken.

Log in op Facebook, klik op het pijltje naar beneden naast het pictogram met het slotje en kies voor Voorkeuren voor nieuwsoverzicht. In het venster verschijnen er verschillende tabbladen, maar het be>Personen. Klik eventueel op Alfabetische volgorde om de lijst alfabetisch te rangschikken.

Zoek de persoon, waarvan je alle updates wilt weergeven op je tijdlijn. Vervolgens klik je op de knop Volgen en verander je de status in Eerst zien. Je kunt dit voor verschillende personen uitvoeren.