Categorie archief: Computer

Privacy Netflix

De afgelopen maanden werden we constant herinnerd hoe be>

Lees de rest van dit bericht

Inlogproblemen bij jonge Outlook-gebruikers

Sinds enkele dagen kunnen jonge Outlook-gebruikers niet meer inloggen op hun account. Dit alles heeft te maken met de nieuwe privacywet die vanaf 25 mei ingaat. Om verder te kunnen hebben de gebruikers onder 16 jaar de toestemming van hun ouders nodig.

Lees de rest van dit bericht

Windows 10 April 2018 update

Met enige vertraging is Microsoft’s laatste update sedert 30/04 beschikbaar. Dit betekent een grote update dat wat tijd in beslag neemt. Al moet ik toegeven dat het bij mij heel vlotjes verliep. Nog niet panikeren als jij de komende dagen/weken geen update krijgt. Microsoft gaat gefaseerd te werk om zo grote problemen te vermijden. Maar welke vernieuwingen brengt de update met zich mee?  Lees de rest van dit bericht

Opslaan in Google Drive – LibreOffice

Beschik je niet over een Microsoft Office pakket, dan kun je gebruik maken van gratis programma’s zoals LibreOffice.

In LibreOffice is het sinds kort mogelijk om bestanden rechtstreeks op te slaan in de cloud.

Update 2019: deze functie kampt met een probleem zodat deze voorlopig niet werkt. Hopelijk komt LibreOffice heel vlug met een oplossing.

Lees de rest van dit bericht

Wachtwoorden

Ik hoor meer en meer mensen klagen wanneer ze een wachtwoord moeten kiezen voor bijvoorbeeld een nieuw account. Meestal weten ze niet wat te kiezen of soms krijgen ze de melding dat hun wachtwoord niet sterk genoeg is. Maar wat is nu een sterk wachtwoord?

Lees de rest van dit bericht

Veilig online

We worden constant aangespoord om veiliger en wijzer om te gaan met het internet. In de media verschijnen regelmatig artikels over veiliger internetten, privacy op het web,…
Hoe kan je veilig het internet op? In deze blogpost overloop ik in 5 stappen enkele zaken die je zeker bij jezelf moet controleren.

Lees de rest van dit bericht

Nieuwigheden in Microsoft Edge

Sinds de Anniversary update van Windows 10 zijn er enkele nieuwigheden terug te vinden in de webbrowser Edge.

Lees de rest van dit bericht

Google Foto’s: korte handleiding

Nu Google heeft besloten om Picasa niet >

Lees de rest van dit bericht

Skype-gesprek opnemen

Ben je ook een frequent gebruiker van Skype?  Of moet je af en toe een interview afnemen via Skype?  In sommige gevallen kan het interessant zijn om het gesprek te kunnen opnemen zodat je het later opnieuw kan beluisteren en/of bekijken.

Callnote werkt zowel met Skype, Viber, Facebook en Google Hangouts.

Lees de rest van dit bericht

Knipprogramma

Ik krijg meer en meer van mensen de vraag hoe je een stuk tekst of foto uit een document kan halen. Standaard heeft Windows daar een tof tooltje voor namelijk het Knipprogramma.

Lees de rest van dit bericht