Veilig online

We worden constant aangespoord om veiliger en wijzer om te gaan met het internet. In de media verschijnen regelmatig artikels over veiliger internetten, privacy op het web,…
Hoe kan je veilig het internet op? In deze blogpost overloop ik in 5 stappen enkele zaken die je zeker bij jezelf moet controleren.

Lees de rest van dit bericht

Nieuwigheden in Microsoft Edge

Sinds de Anniversary update van Windows 10 zijn er enkele nieuwigheden terug te vinden in de webbrowser Edge.

Lees de rest van dit bericht

Google Maps: kaarten of SD-kaart

Google Maps voorziet 2 nieuwe functies in de nieuwe app, namelijk “Alleen wifi” en “Offline kaarten bewaren op SD-kaart”.

Lees de rest van dit bericht

Mobiel internet in het buitenland

Ik krijg regelmatig de vraag van mensen hoe ze moeten omgaan met mobiel internet in het buitenland. Nu de vakantie voor de deur staat, is het ideaal om het even over roaming te hebben.

Lees de rest van dit bericht

Google I/O 2016: wat is nieuw?

Op 18/05 stelde Google tijdens hun jaarlijkse I/O enkele nieuwigheden voor.  Ik zet de be>

Lees de rest van dit bericht

Google Foto’s: korte handleiding

Nu Google heeft besloten om Picasa niet >

Lees de rest van dit bericht

Skype-gesprek opnemen

Ben je ook een frequent gebruiker van Skype?  Of moet je af en toe een interview afnemen via Skype?  In sommige gevallen kan het interessant zijn om het gesprek te kunnen opnemen zodat je het later opnieuw kan beluisteren en/of bekijken.

Callnote werkt zowel met Skype, Viber, Facebook en Google Hangouts.

Lees de rest van dit bericht

Knipprogramma

Ik krijg meer en meer van mensen de vraag hoe je een stuk tekst of foto uit een document kan halen. Standaard heeft Windows daar een tof tooltje voor namelijk het Knipprogramma.

Lees de rest van dit bericht

Beheer je wachtwoorden met KeePass

Heb je net zoals mij voor iedere website of app die je gebruikt een ander wachtwoord? Dan kan het weleens gebeuren dat je er eentje vergeten bent. Een wachtwoordkluis biedt uitkomst voor dit probleem.  Hieronder leg ik even het gratis programma “KeePass” uit.

Lees de rest van dit bericht

Facebook herinneringen aan- of uitzetten

Wie regelmatig op Facebook vertoefd, zal al herinneringen gezien hebben in verband met gebeurtenissen uit het verleden. Dit was een mooi gebaar van Facebook, maar sommige ervaren het als irritant en pijnlijk (bijvoorbeeld een herinnering voor een overleden familielid). Gelukkig kun je bepaalde herinneringen uitsluiten of helemaal uitzetten.

Meldingen aan- of uitzetten

Surf naar http://www.facebook.com/onthisday om de meldingen aan of uit te zetten.

Lees de rest van dit bericht