Privacy Netflix

De afgelopen maanden werden we constant herinnerd hoe be>

Veel Netflix-gebruikers weten niet dat ze automatisch deelnemen aan allerlei bèta-tests. Ga je hiermee niet akkoord, surf dan naar www.netflix.com/DoNotTest en meld je aan bij Netflix. Vervolgens zet je de optie “Ik wil deelnemen aan tests en voorvertoningen” op uit. Vergeet niet te bevestigen door op de knop “Klaar” te klikken.

Niemand hoeft te weten dat jij het afgelopen weekend aan binge-watching hebt gedaan. Om dit te vermijden, kun je jouw kijkgeschiedenis gaan wissen. Ga hiervoor naar je accountinstellingen. Onder de optie “Kijkactiviteit” zie je de laatst bekeken titels en kun je deze handmatig verwijderen.

Vermoed je dat iemand zonder je toestemming je Netflix-account gebruikt, dan kun je onder de optie “Recente streaming-activiteit op het apparaat” een lijst oproepen van alle aanmeldingen tot je account.

Staat er een ongewenste aanmelding bij, dan kun je opteren voor de optie “Afmelden bij alle apparaten”. Alle verbonden apparaten worden dan van je account losgekoppeld. Het uitvoeren van deze taak kan wel tot acht uur op zich laten wachten. Heb je een vermoeden dat je account onterecht wordt gebruikt, dan is de beste oplossing om zo snel mogelijk je wachtwoord te gaan wijzigen.

Krijg je te pas en te onpas mailtjes van Netflix, ga dan zeker ook even kijken bij de optie “Instellingen voor communicatie”. Hier kun je beheren waarvoor je een mailtje wil ontvangen.

Via de optie “Ouderlijk toezicht” kun je bepaalde titels gaan beveiligen aan de hand van een pincode. Zo vermijd je dat kinderen bepaalde films of series kunnen bekijken. Je kunt gaan beperken op basis van leeftijdscategorie en op basis van specifieke titels.

 

Geplaatst op 29 juli 2018, in Android, Computer, iOS, Netflix, Privacy, Software, Veiligheid en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet.Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Google account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Annuleren