Inlogproblemen bij jonge Outlook-gebruikers

Sinds enkele dagen kunnen jonge Outlook-gebruikers niet meer inloggen op hun account. Dit alles heeft te maken met de nieuwe privacywet die vanaf 25 mei ingaat. Om verder te kunnen hebben de gebruikers onder 16 jaar de toestemming van hun ouders nodig.

De jonge gebruiker moet voor 6-6-2018 de toestemming vragen aan zijn ouders. Hiervoor moet het e-mailadres van de ouders geselecteerd worden. Ga verder door een druk op de knop “Volgende”.

Er wordt nu een mail verzonden naar het e-mailadres van de ouders. Het rare is wel dat de mail aankomt in de map “Ongewenste e-mail”.

Door op de knop “Laten we beginnen” te klikken, ga je naar het volgende venster waar je de naam, e-mail en land van je kind controleert. In stap één wordt je gevraagd om de gebruiksrechtovereenkomst te bekijken. Bij stap twee wordt er om jouw toestemming gevraagd. Om je toestemming te geven vraagt Microsoft om €0,50 over te schrijven op het account van je kind.

Het betalen kan enkel via een creditcard. Beschik je hierover niet, dan kan je ook een scan van de ID-kaart doorsturen. Voor meer info hieromtrent, klik je op de link “Ik heb geen creditcard die ik kan gebruiken”.

Ga verder door op de knop “Verifiëren” te klikken. Het account van je kind wordt nu aan “Je gezin” gekoppeld. De jonge gebruiker kan terug inloggen op zijn account.

Je creditcard is nu wel gekoppeld aan je Outlook-account. Wil je dit liever niet, dan kun je dit terug verwijderen. Ga hiervoor naar je Microsoft-account –> Betalen en factureren –> Betalingsopties. Klik op de knop “Verwijderen” bij de gewenste kaart.

Komt je kind ook klagen dat het niet meer kan inloggen op zijn Outlook-account, dan zal je bovenstaande stappen moeten uitvoeren.
Doe je dit niet dan kunnen er niet >

 

 

Geplaatst op 7 mei 2018, in Computer, Microsoft, Outlook, Veiligheid en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet.Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Google account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Annuleren