Friendly: Facebook en Messenger in 1 app

Alle mensen die Facebook gebruiken op hun smartphone klagen over de hoeveelheid batterij dat de Facebook app verbruikt. Daarnaast beginnen ook velen zich te irriteren aan de vele gesponsorde updates die je niet kunt uitschakelen.

Toevallig hoorde ik iets over de app Friendly. Deze app zou heel handige functies bevatten om je tijdlijn te filteren en om je batterij te besparen. Met dit in het achterhoofd ging ik over tot het downloaden van de app. Wat de voordelen zijn van Friendly tegenover de gewone Facebook app, lees je hieronder.

1. Pincode

In Friendly is het mogelijk om de app te beveiligen met een pincode. Zo zorg je ervoor dat anderen niet zomaar de inhoud van je account kan lezen.

Mocht je bij de installatie van deze app vergeten zijn om een pincode in te stellen, dan kun je dit nog altijd achteraf in orde maken. Tik hiervoor op het Friendly logo in de navigatiebalk. vervolgens kies je voor ‘Settings’. Bij de rubriek ‘Privacy’ zet je een vinkje bij ‘Passcode Lock’. Verder kun je bij ‘Auto-Lock interval’ bepalen hoe snel de app terug moet vergrendelen bij niet gebruik.

2. Tijdlijnopties

In Friendly kun je wat sleutelen aan de opbouw en vormgeving van je tijdlijn. Om dit te kunnen aanpassen, tik je op het Friendly logo in de navigatiebalk en vervolgens kies je voor ‘Settings’. Scroll naar beneden tot je bij de rubriek ‘Facebook’ komt.

Home Feed
Achter ‘Home Feed’ stel je in of je de meest recente verslagen wilt zien of dat het de topverslagen moet weergeven.

Highlights Posts by Keyword
Zie je graag sportwagens, geef dan hier het trefwoord ‘sportwagen’ in. Aan de hand van de trefwoorden wordt je tijdlijn opgemaakt. In je tijdlijn wordt een update dat één van je trefwoorden bevat aangegeven als ‘Highlighted Post’. Wil je een trefwoord terug verwijderen, dan volstaat het om op het kruisje naast het trefwoord te tikken.

Hide Posts by Keyword
Kom je heel veel foto’s tegen van honden op je tijdlijn, dan kun je dit hier vermijden. Vul als trefwoord ‘hond’ in. Als je jouw tijdlijn opent en er is een update in verband met een hond, dan zie je dat het bericht wordt aangegeven met de tekst ‘Hidden Post’. Natuurlijk kun je nog het verslag lezen door erop te tikken.

Hide ‘People You May Know’
Wanneer je Facebook via de browser gebruikt, dan krijg je af en toe suggesties te zien van mensen die je wellicht kent. Wil je dit in Friendly niet dan plaats je een vinkje (Android) of zet je de schuifknop aan (iOS).

3. Vormgeving

Wanneer je in de ‘Settings’ scrollt naar de rubriek ‘Style & Appereance’, dan zie je dat je hier opties krijgt in verband met de vormgeving.

Select Your Navigation
Hier bepaal je of je de navigatiebalk bovenaan of onderaan je scherm wenst.

AMOLED Mode
Wil je >

Night Mode
De nachtmodus zorgt ervoor dat sommige kleuren worden omgedraaid. De achtergrond wordt zwart en de letters worden in het lichtgrijs weergegeven. Als je deze functie inschakelt, verschijnt er een tweede optie ‘Night Hours’. Hiermee kun je instellen of de nachtmodus heel de dag of enkel ’s nachts moet worden toegepast. Kies je voor ‘Auto Night Mode’ dan wordt de nachtmodus tussen 19u en 7u toegepast. Vind je dit een beetje overdreven dan kun je ook zelf een tijd instellen bij de laatste optie.

Larger Text
Vind je teksten op je tijdlijn te klein, dan kan je die groter weergeven door deze functie in te schakelen.

Color Theme
Standaard wordt Friendly ook weergegeven via het Facebookblauw. Door te tikken op ‘Color Theme’ kun je het kleur wijzigen.

4. Chatten zonder Messenger

Om te chatten met je vrienden hoef je geen Messenger of andere app te installeren. Je tikt onderaan op het berichten icoontje en het chatten kan beginnen.

5. Weg met reclames

Je kunt Friendly gratis gebruiken, maar dan zul je de reclameboodschappen erbij moeten nemen. Wil je dit niet, dan kun je vanuit de app upgraden naar de betaalde versie. Hiervoor ga je naar ‘Settings’ en plaats je een vinkje bij ‘Ad Blocker for Facebook’. Na het uitvoeren van de upgrade krijg je geen gesponsorde meldingen van allerlei bedrijven meer in je tijdlijn te zien.

6. Werken met meerdere accounts

Heb je meerder Facebook accounts dan kun je die heel simpel toevoegen in deze app. Klik hiervoor op het Friendly logo in de navigatiebalk en kies vervolgens voor de optie ‘Switch’. Hier kun je een nieuw account toevoegen of switchen van het ene account naar het andere.

 

Geplaatst op 13 juni 2017, in Android, Facebook, iOS, Smartphone. Markeer de permalink als favoriet.Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Google account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Annuleren